St. Norbertusparochie

Actueel

Februari 2024

Nieuwe pastores

Per deze datum is pastoor Rick Blom, onze administrator ( waarnemend pastoor ), dit daar door het feit dat er geen bisschop is, er ook geen pastoor benoemd kan worden. Is duidelijk wel de bedoeling dat pastoor Blom uiteindelijk wel wordt benoemd voor H. Norbertus en H. Martinus te Gennep en de H. Dionisius te Heijen. Pastoor Blom blijft ook pastoor voor Bergen, Heijen en Siebengewald. Voor alle parochies wordt Slaven Brajkovic benoemd als kapelaan, maar zijn eerste zorg zijn de parochies H. Dionisius, H. Norbertus en H. Martinus.

Wij heten de pastores van harte welkom en wensen hun alle succes toe .

.

Pastoor Guido Kessels

Gennep, 27 maart 2016.

Pastoor Guido Kessels zal de huidige pastoor Hans Bouman opvolgen in de parochies Sint Martinus en Sint Norbertus te Gennep. Tijdens een bijeenkomst met het kerkbestuur gaf pastoor Kessels aan uit te kijken naar de kennismaking met de parochianen van beide Gennepse parochies en alle inwoners van Gennep.

Het kerkbestuur heeft de ontmoeting als zeer open en prettig ervaren en is dankbaar dat het bisdom deze kandidaat heeft gevraagd om de nieuwe pastoor van Gennep te worden. Zij zien de gezamenlijke toekomst met vertrouwen tegemoet.

Pastoor Kessels is 35 jaar en afkomstig uit Stramproy. Na de priesteropleiding aan het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade werd hij in 2008 tot priester gewijd. Als kapelaan was hij ruim vijf jaar werkzaam in het parochiecluster Maasbracht, Brachterbeek, Linne en Stevensweert. Nu studeert hij Spirituele Theologie in Rome. Hij hoopt deze Masterstudie eind juni af te ronden, waarna hij naar Gennep verhuist en aan de slag kan gaan. Tot zijn komst zal pastoor Hans Bouman de pastorale zorg voor Gennep blijven verzorgen, waarna hij naar Heerlen zal verhuizen.

14 Januari 2016.

De parochie Norbertus heeft haar voormalige pastorie Norbertplein 18 6591 XA Gennep verkocht.
Per deze datum is adres van parochie Norbertplein 1 6591 XA Gennep.
Telefoonnummer 0485-515100 / 06-24593385 en mailadres kerk@norbertusparochie.nl blijft ongewijzigd.

——————————————————————————————————–

Norbertus excursie 16 oktober 2015

Deze excursie wordt verzorgd door de heren  A. Vermeulen, pastoor B. Paquay  en T. Noy

Deze activiteit start rond 09.00 uur bij de Norbertus kerk Norbertplein 1 te Gennep-zuid.

De verwachting is dat de deelnemers om 17.00 uur weer terug in Gennep zijn.

Overige info ook te zien in de Gennepenaar.

Maximaal aantal deelnemers is 25 personen, op volgorde van binnenkomst.

De deelnemers ontvangen via de email het exacte programma en de tijden.